Vols cultivar el teu propi llúpol?

El llúpol és una planta apassionant no només per les seves preuades flors sinó per la força i bellesa de la pròpia planta, que no et deixarà indiferent. Per aquest i per molts altres motius, si elabores cervesa artesana o simplement t’agraden les plantes, des de Lupulina.Cat t’animem a tenir les teves pròpies plantes de llúpol a la terrassa, hort o jardí.

 

Rizomes, plantes o llavors de llúpol?

La planta de llúpol es pot reproduir de diverses maneres, essent els rizomes, els esqueixos o les llavors les formes més comunes. Si l’objectiu és utilitzar les flors per elaborar cervesa artesana, les llavors de llúpol no són aconsellables per obtenir noves plantes. Això es deu a que les llavors són el resultat de l’encreuament entre dues plantes genèticament diferents i per tant les característiques de la futura planta i les seves flors són incertes (més endavant publicarem un altre post mes extens sobre aquest tema).

Entre rizomes de llúpol i plantes obtingudes per esqueixos, ambdues opcions són vàlides per cultivar llúpol destinat a elaborar cervesa artesana, ja que al tractar-se de reproducció vegetativa, les plantes resultants seran genèticament idèntiques a la planta originària.

Actualment, a Lupulina.Cat estem creixent i ampliant el nombre de plantes de la nostra plantació. Per a aquesta ampliació utilitzarem plantes de llúpol d’un any d’edat procedents de viver en comptes de rizomes, ja que aquestes ens ofereixen mes garanties fitosanitàries i millor adaptació i producció a partir de la primera temporada. Per aquests mateixos motius, a Lupulina.Cat oferim als nostres clients interessats en plantar llúpol, plantes de llúpol en comptes de rizomes.

Plantació de llúpol de primer any

Primera temporada de plantació de llúpol Cascade, a partir de plantes de viver d’un any

A Lupulina.Cat treballem com a distribuidors de viveristes especialitzats en la propagació de llúpol amb més de 50 anys d’experiència. Totes les plantes que venem i que trobaràs aquí han estat produides sota les més estrictes normes sanitàries, a partir de plantes mares certificades, en condicions lliures de Hop Latent Viroid i Canker i amb tolerancia zero de Verticillium Wilt, Arabic Mosaic Virus, Prunus Necrotic Ringspot Virus i Hop Mosaic Virus (Goldings). Els vivers es troben allunyats de zones amb cultius de llúpol per evitar contaminacions de malalties.

Les plantes de llúpol tenen un cicle productiu de més de 20 anys, i és par tant molt important que el material d’origen per iniciar una plantació estigui lliure de virus i enfermetats (algunes de elles asimptomàtiques). Per aquest motiu a Lupulina.Cat treballem amb plantes de viver i no amb rizomes. Aquestes plantes, a més, ja tenen un any de vida y per tant ofereixen millor adaptació y producció a partir de la primera temporada al camp.

Plantes de llúpol de primer any

Primera temporada de planta de llúpol Cascade, carregada de flor, a partir de plantes de viver d’un any

 

Reservar i comprar plantes de llúpol

Per comprar plantes de llúpol es imprescindible reservar-les, y pagar una part del import per avançat. Ja pots realitzar la teva reserva en aquesta secció de la nostra web! Selecciona les varietats i plantes que vols i afegeix-les a la cistella de compra. Dins d’aquesta es desglosa la quantitat del dipòsit que pagaràs en el moment de la reserva, i la part restant que podràs pagar més tard entrant al teu compte.

Les plantes s’entreguen a partir de finals de febrer, i durant març i abril, per ordre de reserva y un cop realitzat el segon pagament. Durant aquesta època de l’any les plantes es troben encara en letargia, amb la qual cosa es poden enviar còmodament sense terra i a arrel nua sense risc de ser malmeses. Les plantes vénen amb passaport fitosanitari, consells per a cuidar-les i assessorament post-venda per telèfon o correu electrònic.

Preu de les plantes:

  • Comprant entre 1 i 19 plantes (a la nostra web): 9,90€ per planta per les varietats americanes i japoneses i 8,90€ per varietats europees.
  • Comprant entre 20 i 49 plantes (per correu electrònic): 8,91€ per planta per les varietats americanes i japoneses i 8,01€ per varietats europees.
  • Comprant entre 50 i 99 plantes (per correu electrònic): 8,02€ per planta per les varietats americanes i japoneses i 7,21€ per varietats europees.
  • Per a comandes de més de 100 plantes: consultar preus a info@lupulina.com.

Tots els preus inclouen el 10% d’IVA. Els enviaments es realitzen per agència de transports en servei urgent.

 

Descomptes especials per associacions

Lupulina.Cat recolzem les iniciatives i associacions que treballen per difondre la cultura de la cervesa artesana. Per això oferim un 10 % de descompte sobre els nostres llúpols als socis d’entitats com:

  • Associació el Tirador de Girona
  • Asociación de Cerveceros Caseros Españoles (ACCE)
  • Brew Home de Barcelona
  • Associació Singlot de Vilanova i la Geltrú
  • Club Maillard Col·lectiu Cerveser
  • C.C Llépols del llúpol, de Mancor de la Vall (Mallorca)

Demana el Codi Cupó a la teva associació, i el podràs utilitzar a la cistella de compres de la nostra web per obtenir el descompte.

 

Doncs ja ho saps, si vols tenir les teves pròpies plantes de llúpol, no ho pensis més i fes la teva reserva abans que s’esgotin…

En el següent post trobaràs informació i consells sobre el cultiu del llúpol.

salut i bon llúpol!

Jordi

p.d.: Per a qualsevol dubte, t’animem a escriure un comentari més a baix.