Vine a tastar la nostra #CervesaDeCollita directament del fermentador

El proper 30 de setembre tindrà lloc a Cassà de la Selva una jornada dedicada al llúpol i la cervesa artesana.

Per 3er any consecutiu hem elaborat dues cerveses amb llúpol fresc, sense assecar, directament de les plantes de llúpol al most. A finals de setembre aquestes cerveses es trobaran en el seu punt òptim i les podrem tastar directament del fermentador. L’objectiu: màxima frescor dels llúpols utilitzats en el moment de l’elaboració i màxima frescor de la cervesa en el moment del tast. T’ho perdràs…???

 

 

Un convidat molt especial…

Enguany tenim el gran honor i privilegi de comptar amb la col·laboració d’en Kjetil Jikiun, fundador l’any 2002 de Nøgne Ø (la primera cerveseria artesana de Noruega) i al capdavant actualment del projecte Solo Beer. En Kjetil ha estat amb nosaltres per l’elaboració de les cerveses i el tornarem a tenir aquí el proper dia 30 de setembre per participar com a ponent a les sessions tècniques que tindran lloc al matí.

En Kjetil és un cerveser de reputació mundial però sobretot és una persona apassionada i entusiasta disposada a compartir coneixements i experiències amb la gent que l’envolta. Va estar amb nosaltres a finals d’agost participant en la collita, seleccionant les millors plantes dels nostres llúpols Chinook i Cascade i elaborant les cerveses a les instal·lacions de la Cerveseria Whym amb el seu responsable en Francesc López.

Kjetil Jikiun de Solo Beer, Jordi Sánchez de Lupulina.Cat i Francesc López de Whym, al final d’un dia llarg de collita i elaboració de cervesa. Foto de Dani Ruiz.

Una jornada lúdica i divulgativa

El proper dia 30 de setembre tindrem l’oportunitat no tan sols de tastar aquestes dues cerveses tan especials sinó que gaudirem de xerrades i activitats amb el llúpol i la cervesa com a protagonistes.

Volem que sigui una festa i celebrar amb tots vosaltres la nova collita de llúpol! Però també serà una jornada divulgativa on tots podrem aprendre més sobre el llúpol i el seu ús en la cervesa artesana.

Sessions tècniques per cervesers

Així doncs al matí gaudirem de conferències i activitats tècniques a la Sala Centre Recreatiu de Cassà de la Selva. En Kjetil Jikiun tornarà a estar entre nosaltres per oferir-nos una xerrada sota el títol “Anatomia de la cervesa”, amb un contingut molt interessant que de ben segur no ens deixarà indiferents.

Seguidament en Joan Montasell de Lallemand ens oferirà una presentació dividida en dos blocs: “Interacció llevat&llúpol: La Biotransformació” i “Mètodes d’anàlisis de cerveses altament llupolades: Espectrofotometria vs Cromatografia“. Dos temes de molta actualitat i a tenir molt en compte degut a la seva complexitat…

Finalment el mateix Joan ens oferirà un taller pràctic sobre l’anàlisis sensorial dels principals flavors & off-flavors en llúpol: Geraniol, Linalool, Citrus , Piney i àcid isovalèric. Aquest taller té un preu de 10€ y cal inscripció prèvia a info@lupulina.com.

En Kjetil a les instal·lacions de la cerveseria Whym durant el dia d’elaboració de les cerveses, explicant algun secret a l’equip de Lupulina.Cat…

Cervesa, música, menjar,… però molt més!

Acabades les activitats del matí a la Sala Centre Recreatiu, la jornada continuarà a la Cerveseria WHYM, on podrem tastar la #CervesaDeCollita directament del fermentador. Tindrem dues cerveses diferents elaborades amb llúpols Cascade i Chinook!

I tot acompanyat per bona música, bon menjar,… i ACTIVITATS INFANTILS per la mainada!

Durant la tarda en Francesc, responsable de la cerveseria WHYM, farà visites guiades a la fàbrica per explicar el procés d’elaboració de cervesa.

I un altre convidat especial! Tindrem entre nosaltres en Joan Vilar-i-Martí que ens oferirà, també a la tarda i a les instal.lacions de WHYM, una xerrada-tast sota el títol “Degustem el llúpol: 5 cerveses, 5 estils”. Una activitat per entendre i degustar diferents maneres d’utilitzar el llúpol en la cervesa. (Cal inscripció prèvia)

I més coses que anirem anunciant a mesura que es vagin confirmant! Estigueu atents!

I per anar obrint la sed, aquí tens un vídeo de Dani Ruiz de CerveTV sobre el dia de l’elaboració de la cervesa.

Esperem veure-us el proper dia 30 de setembre!

Salut!

Jordi